Call Nou


El Call de Berga estava centrat a l'illa de cases formanda entre l'actual Plaça Dr. Saló i les voltes d'en Claris. Berga acollí jueus expulsats de França i l'arribada d'un grup d'aquests a Berga provocà l'ampliació del barri en l'espai conegut com a "Call Nou", actualment el Carrer de Balmes.


Pregunta portal del Call nou
CATALÀ: Quan arribis a la botiga d'il·luminació Magí, puja la petita pujada i trobaràs una font. A dalt de la paret que fa cantonada amb la font hi trobareu una placa del C/ Balmes, digueu quin ofici hi ha dibuixat a la placa i llavors conteu quantes lletres el componen.

CASTELLANO: cuando lleges a la tienda de iluminacion Magí, sube la pequeña subida y encontraras una fuente. encima de la pared que hace esquina con la fuente encontrareis una placa de la c/Balmes, decid cual es el oficio que hay dibujado en la placa y luego contad cuantas letras lo componen.

ENGLISH: When you arrive at the store Magi, you have to go up the street, and you will see a fountain. At the top of the wall of the corner there is a  plate of C / Balmes, say what job there is drawn on it and  then say how many letters have the job.